marți, 3 aprilie 2012

Cheesecake la rece



Reteta:
Blat:
100 g unt
100 g zahar
200 g faina
1 ou
o lingurita praf de copt
Crema de branza:
800 g branza proaspata de vaci
o cana de 250 g zahar pudra vanilinat
200 g iaurt cremos
2 plicuri gelatina dr oetker
o lingura zeama de lamaie optional
Se amesteca la mixer untul taiat bucatele si la temperatura camerei cu zaharul, se adauga faina amestecata cu praful de copt si oul si se lasa mixerul sa lucreze. Va rezulta un aluat sfaramicios cu care se tapeteaza fundul unei forme de tort unsa cu unt. Se introduce blatul la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.
Se freaca cu mixerul foarte bine branza de vaci pana se face pasta se adauga zaharul si iaurtul. Se prepara gelatina dupa indicatiile de pe pachet si se adauga la crema de branza. Se omogenizeaza totul la mixer. Se adauga peste blatul de biscuiti si se introduce la frigider 4-5 ore, eu am lasat de seara pana dimineata. Am ornat cu topping de zmeura.


Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu